Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegere surpriză făcută de FRF la alegerile pentru președinția UEFA: Cine este favoritul

razvan burleanu

Federația Română de Fotbal a anunțat marți, pe site-ul său oficial, că îl susține pe slovenul Aleksander Ceferin în confruntarea acestuia cu olandezul Michael van Praag din cadrul alegerilor pentru președinția UEFA care vor avea loc miercuri, la Atena.

Președintele Răzvan Burleanu, cel care va vota în numele FRF, a declarat că președintele Federației de Fotbal din Slovenia, Aleksander Ceferin, va "constitui liantul dintre estul și vestul fotbalistic european".

Citește și: Mihai Stoica a ieșit de la DNA: Declarațiile șefului Stelei după audierile în fața procurorilor

"Am luat această decizie în urma analizelor și dezbaterilor din cadrul grupului regional de lucru format din 13 asociații naționale, membre UEFA și reprezentante ale fotbalului din această zonă a Europei. Încă de la întâlnirea acestui grup din luna iunie, la Moscova, am precizat poziția noastră, pe care am reconfirmat-o cu ocazia întâlnirii regionale de zilele trecute, de la Florența. Programul de candidatură al lui Aleksander Ceferin propune o reformă reală și radicală, proiectează UEFA în postura celei mai performante instituții sportive din lume și fixează, în premieră, o relație directă de colaborare cu Uniunea Europeană. Totodată, la nivelul Comitetului Executiv al UEFA, se vor regăsi doar președinți de asociații naționale în exercițiu, personalități active în fotbal la nivel național. Alegerea lui Aleksander Ceferin ar constitui liantul dintre estul și vestul fotbalistic european, cu sprijinul și aportul experienței lui Michael van Praag din cadrul Comitetului Executiv al UEFA'', a spus Burleanu.

La Congresul UEFA care se va desfășura miercuri 14 septembrie, la Atena, FRF va fi reprezentată de președintele Răzvan Burleanu și de secretarul general Radu Vișan.

Noul președinte al UEFA va fi ales dintre olandezul Michael van Praag și slovenul Aleksander Ceferin, la al 12-lea Congres extraordinar al forului fotbalistic continental, de la Atena. Inițial în cursa pentru șefia UEFA s-au înscris trei candidați, însă spaniolului Angel Maria Villar, care activează în prezent ca președinte interimar, s-a retras pe 6 septembrie. Totodată, va fi aleasă și reprezentanta UEFA în Consiliul FIFA, singura candidată fiind italianca Evelina Christillin, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.