Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri CSM | Cascadorii râsului în bătălia pentru locul PÎCCJ-DNA-DIICOT (surse)

candidati csm

Zi interesantă în cursa pentru locul Parchetului General în viitorul CSM. În timp ce una dintre candidate, Alina Albu, era premiată de Europol, principala sa contracandidată, Maria Magdalena Militaru, se străduia să convingă procuroii DNA să participe la ședințe de campanie electorală. Între timp, Daniel Horodniceanu, intrat în cursă ca să rupă voturi din unele zone, e beneficiarul unei manevre a procurorului general Gabriela Scutea.

  • Reprezentantul Parchetului General în viitorul CSM este ales prin votul procurorilor din PÎCCJ, DNA și DIICOT. În cursă se află Maria Magdalena Militaru, (prim-adjunct al procurorului general, soția procurorului DNA Mihai Prună, fratele fostului ministru al justiției Raluca Prună), Alina Albu, procuror DIICOT, și Daniel Horodniceanu, fost procuror-șef al DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare, Maria Magdalena Militaru a fost joi la DNA, într-o încercare a-i convinge pe procurorii din această structură de parchet să o voteze. Însoțită de partenerul de viață, cumnata Ralucăi Prună ar fi scos cu greu procurorii din birouri, cu ajutorul grefierilor, pentru a participa la două ședințe organizate pe secții. Convocați prin grefieri, procurorii DNA nu ar fi fost foarte încântați de ședința cu scop electoral, mai ales că nimeni nu știe care sunt realizările procuroarei „Madi” în cei doi ani la vârful sistemului.

În scădere de „turație”, confruntată cu popularitatea în creștere a Alinei Albu de la DIICOT, Magdalena Militaru are parte de propriii susținători, cum ar fi Cristian Ban, fost vicepreședinte CSM, sau Marius Iacob, fost adjunct al lui Kovesi la DNA. „Electoratul” din parchete ar fi contactat telefonic, om cu om, în goana după voturi, după ce anterior unii procurori ar fi fost convinși să renunțe la propriile candidaturi pentru a nu dispersa voturile, afirmă sursele din rândul procurorilor. Nu lipsesc nici vizitele făcute în țară, la structurile DNA și DIICOT, dar și la alte parchete, unde Magdalena Militaru ar fi însoțită de colege precum Emilia Ion sau Cătălina Sîntion.

Misiunea nu este una ușoară pentru grupul din jurul familiei Prună, mai ales că procurorii DIICOT sunt cei mai numeroși, iar contracandidata Alina Albu a ieșit mai puțin în evidență prin jocuri de culise și înțelegeri de gașcă și mai mult prin realizări profesionale. Aici ar putea interveni însă și Daniel Horodniceanu, de la care se speră tocmai să „spargă” voturile DIICOT. Acesta ar avea parte și de o neașteptată susținere din partea procurorului general Gabriela Scutea, cea care a stârnit nemulțumiri în PÎCCJ după ce a eludat procedura și a convocat personal o discuție între procurorii din subordine și candidatul Horodniceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.