Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri în Georgia, SUA. Democratul Jon Ossoff merge în al doilea tur

Atlanta Magazine
Jon Ossoff

Candidatul democrat Jon Ossoff, un novice pe scena politică a SUA, a ţinut piept atacurilor preşedintelui Donald Trump şi şi-a devansat cu mult rivalii republicani la alegerile de marţi din Georgia pentru un loc vacant în Camera reprezentanţilor, dar nu a reuşit, se pare, să obţină majoritatea necesară pentru o victorie din primul tur, transmite Reuters, conform agerpres.

După numărarea voturilor din 185 din cele 210 secţii de votare, Jon Ossoff avea 48,3%, foarte puţin sub pragul de 50% pentru a deveni din primul tur primul democrat, de la sfârşitul anilor 70, care reprezintă în camera inferioară a Congresului districtul 6 al Georgiei, adică nordul înstărit al zonei metropolitane a capitalei statului, Atlanta. În aceste condiţii, el se va confrunta cel mai probabil la 20 iunie cu următoarea clasată din cei 17 rivali, republicana Karen Handel.

Coreea de Nord a difuzat imagini cu simularea unui atac asupra unui oraş american - FOTO/VIDEO

"Este o victorie istorică. Am zdrobit aşteptările", a declarat Ossoff în faţa unei mulţimi entuziaste de susţinători. Realizatorul de filme documentare în vârstă de 30 de ani a crescut în districtul în care candidează şi unde s-a angajat să se întoarcă dacă va câştiga.

Jon Ossoff şi-a propus să unească în jurul sloganului "Să-l înfuriem pe Trump" opoziţia faţă de un preşedinte confruntat cu un nivel scăzut de popularitate. Locul pentru care candidează a rămas vacant după ce Donald Trump l-a numit pe reprezentantul Tom Price ministru al sănătăţii. Rezultatul nu va afecta echilibrul de puteri în Camera reprezentanţilor dominată de republicani, dar o victorie a democratului ar putea slăbi şi mai mult controlul lui Trump asupra colegilor săi de partid, încurajându-i pe cei din circumscripţii unde au loc alegeri parţiale să se distanţeze de preşedinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.