Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri în Iran - Teheranul acuză SUA de amestec în treburile interne

iran sua

Iranul acuză Statele Unite de amestec în treburile interne, după ce Washingtonul a denunţat alegerile prezidenţiale iraniene de vineri drept nici libere şi nici echitabile, potrivit presei iraniene de stat, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Statele Unite consideră procesul electoral în urma căruia Ebrahim Raisi a fost ales preşedinte drept ”destul de fabricat”, a denunţat luni un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

”Considerăm această declaraţie drept un amestec în afacerile noastre interne, contrară dreptului internaţional, şi o respingem”, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Guvermului iranian,  Ali Rabiei, citat de presa de stat iraniană.

”Guvernul american nu este în măsură să aibă autoritatea să-şi exprime punctul de vedere asupra procesului alegerilor din Iran sau din orice altă ţară”, a denunţat el.

Ebrahim Raisi, un susţinător al unei linii dure, care a fost voxat de sancţiuni americane din cauza încălcării drepturilor omului, a obţinut o victorie în alegerile prezidenţiale iraniene la sfârşitul săptămânii trecute, în urma unui scrutin marcat de o apatie a alegătorilor din cauza unor dificultăţi economice şi unor restricţii politice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.