Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri în Republica Moldova - Igor Dodon îl invocă pe Ștefan cel Mare

stefan cel mare

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a invocat, vineri, pe Ştefan cel Mare pentru a-i convinge pe cetăţenii din Republica Moldova să dea dovadă de unitate în turul al doilea al alegerilor rezidenţiale care va avea loc duminică, notează Agerpres.

Dodon, care candidează ca independent, dar care este susţinut de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, a declarat, în cadrul unui miting electoral organizat în centrul municipiului Chişinău, în imediata apropiere a statuii lui Ştefan cel Mare, că "valorile lui Ştefan" trebuie păstrate în Republica Moldova.

"Aici alături este monumentul lui Ştefan cel Mare. Foarte des mă întreabă: cui i-a fost mai greu? Nouă, în această perioadă, sau pe timpul lui Ştefan? Noi avem aceleaşi probleme ca în timpul acela. Ce a făcut Ştefan cel Mare? În primul rând, s-a lămurit cu boierii, numai că atunci era mai simplu, i-a tras în ţeapă pe toţi. Noi pe parlamentari nu putem să îi tragem în ţeapă. (...) Pentru a păstra valorile noastre tradiţionale, religia noastră, noi trebuie pe 15 noiembrie să fim toţi, împreună, unu ca unu, şi dacă noi vom demonstra responsabilitate, victoria va fi de partea noastră, pentru a salva Moldova, pentru a asigura viitorul copiilor noştri", a afirmat Dodon.

Citește și: Date de ULTIMĂ ORĂ de la INS: Economia României, scădere RECORD

Liderul de la Chişinău a acuzat opoziţia că "nu are programe şi "nu ştie ce să facă pentru oameni".

"Peste câteva zile trebuie să luăm o decizie importantă. Unde şi cum se va mişca Republica Moldova. Noi am făcut o campanie electorală curată, onestă. Eu am fost în toate raioanele din Republica Moldova. Eu am fost alături de voi, dragi cetăţeni. Toţi au bătut în această campanie electorală în Dodon. Toţi absolut, pentru că ei nu au programe, ei nu au valori, ei nu ştiu ce trebuie să facă pentru oameni. Noi împreună, echipa noastră, împreună cu cei care sunt în Guvern acum, împreună cu cei care conduc municipiul Chişinău, cu cei de la Nord şi de la Sud, am ţinut piept în acest an unor provocări fără precedent. În pandemie, în an de criză, cu seceta care a fost prima dată din 1947, noi am ţinut piept. Noi am gestionat situaţia, noi am asigurat pensiile şi salariile, pentru că noi suntem o echipă de profesionişti. Noi ştim ce şi cum trebuie făcut pentru Republica Moldova. Acum, o mână de ONG-işti vrea să ne dea jos prin minciună, prin spaimă, prin manipulări, prin fake-news în fiecare zi. Ne atacă pe noi, ne atacă familia, pe cei apropiaţi. O să le permitem noi acest lucru? Eu cred că noi putem să demonstrăm că noi suntem o forţă", a mai declarat Igor Dodon.

La mitingul electoral din scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Chişinău au participat aproximativ 1.000 de susţinători ai actualului preşedinte, care au scandat lozinci pro- Dodon, dar şi lozinci în favoarea alegerilor anticipate.

De asemenea, la eveniment a luat parte şi primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, dar şi mai mulţi deputaţi moldoveni.

În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de duminică, Igor Dodon o va înfrunta pe pro-europeana Maia Sandu, care candidează din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate. În primul tur, Maia Sandu a întrunit 36,16% din voturi, iar Igor Dodon s-a poziţionat pe locul doi, cu 32,61%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.