Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri în Rusia - Omul lui Putin, ales guvernator al Sankt-Petersburgului

sankt petersburg

Candidatul Kremlinului a câştigat duminică alegerile pentru funcţia de guvernator al Sankt-Petersburgului, a comunicat luni Comisia electorală din al doilea oraş al Rusiei, unde opoziţia a denunţat fraude electorale, transmite AFP potrivit Agerpres

'Aleksandr Beglov, guvernatorul interimar, a primit 64,57% din voturi', a anunţat Comisia electorală luni dimineaţă, după numărarea a 97% din buletinele de vot.

Beglov, numit guvernator interimar anul trecut, a avut drept contracandidaţi două nume puţin cunoscute, Nadejda Tihonova şi Mihail Amosov, care au obţinut 16,84%, respectiv 15,93% din sufragii.

Principalul său oponent, candidatul comunist Vladimir Bortko, un cineast cunoscut, s-a retras din cursă cu câteva zile înaintea scrutinului, declarând că 'zarurile sunt măsluite'.

Opoziţia a denunţat fraude la Sankt-Petersburg: duminică, mişcări de opoziţie au publicat interviuri cu alegători care declară că au fost plătiţi să voteze, şi imagini cu buletine de vot introduse fraudulos, iar rata de participare a crescut brusc în anumite secţii.

'Puterea a reuşit să-l strecoare pe Aleksandr Beglov. Este evident că nu au fost alegeri, ci o farsă', a declarat pentru AFP Boris Vişnevski, membru al partidului liberal Iabloko, care nu a fost autorizat să candideze.

Ruşii au votat duminică în alegeri locale şi regionale pe tot cuprinsul ţării. Capitala Moscova şi Sankt-Petersburg au fost oraşele unde campaniile electorale au provocat cele mai multe controverse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.