Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri în Rusia: Comisia electorală denunţă atacuri informatice din străinătate

alegeri rusia

Comisia electorală rusă a denunţat sâmbătă atacuri informatice 'din străinătate' împotriva resurselor sale, în a doua zi a votului pentru alegerile legislative, pentru care autorităţile au pus sub presiune giganţii internetului, transmite AFP.

Scrutinul, care se desfăşoară până duminică, are loc după luni de represiuni care au avut ca ţintă mişcarea opozantului Aleksei Navalnîi şi a aliaţilor lui, care i-au chemat pe alegătorii ruşi să 'voteze inteligent' pentru candidaţii aflaţi în cea mai bună poziţie de a-i învinge pe cei ai puterii.

Sâmbătă, autorităţile electorale au afirmat că au fost supuse unui număr de 'trei atacuri' organizate 'din ţări străine'. Potrivit unui responsabil al Comisiei electorale, Aleksandr Sokolciuk, două atacuri au vizat resursele site-ului comisiei, iar un al treilea a fost de tipul 'blocare a accesului'.

'Atacul a fost destul de puternic', a afirmat Sokolciuk, citat de agenţiile de presă ruse, adăugând că alte atacuri sunt 'în pregătire' pentru duminică, ziua principală a votului, care se desfăşoară parţial şi online.

Responsabilul rus nu a precizat care sunt statele acuzate de atac.

Opoziţia rusă a acuzat giganţii Google şi Apple de 'cenzură' pentru că au cedat presiunii guvernului, retrăgând o aplicaţie electorală mobilă anti-Kremlin creată de mişcarea lui Navalnîi.

În prima zi de vot, vineri, observatorii independenţi de la organizaţia Golos au înregistrat peste 2.000 de nereguli.

Aproape niciun candidat care se opune politicii preşedintelui Vladimir Putin nu a fost autorizat să se prezinte la aceste alegeri legislative, care ar urma să fie câştigate de partidul la putere Rusia Unită, totuşi foarte impopular.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.