Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri în SUA: Un mort a fost ales în legislativul statului Pennsylvania

blacknews.ro
alegeri sua

Un reprezentant al statului american Pennsylvania a fost reales în urma alegerilor de marţi din SUA de la mijlocul mandatului, în pofida faptului că a decedat luna trecută, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Anthony "Tony" DeLuca a murit pe 9 octombrie, la 85 de ani, din cauza unui limfom. Dar era deja prea târziu pentru modificarea buletinelor de vot, aşa încât răposatul a rămas figurând drept candidat democrat în circumscripţia 32 din Pennsylvania.

După numărarea voturilor, acesta a acumulat peste 85% din sufragii.

Ales prima dată în 1983, Anthony DeLuca era cel mai longeviv legislator din Camera reprezentanţilor a statului din nord-estul SUA.

Neavând contracandidaţi republicani, singura sa rivală a fost o candidată ecologistă, Queonia Livingston, care a primit doar 14% din voturi.

Autoritatea electorală din districtul Allegheny urmează să stabilească data unui nou scrutin, special pentru ocuparea fotoliului lui DeLuca.

"Suntem profund întristaţi de pierderea reprezentantului Tony DeLuca, dar suntem mândri că alegătorii continuă să-şi manifeste încrederea în el şi în angajamentul său faţă de valorile democrate, realegându-l postum", a transmis pe Twitter comitetul de campanie al democraţilor din Camera reprezentanţilor a statului.

Au mai fost cazuri când alegeri din SUA au fost câştigate de persoane decedate, între care proprietarul de bordeluri Dennis Hof, care a obţinut un mandat în Senatul statului Nevada în 2018, cu puţin după decesul său, survenit cu aproape o lună înainte.

Iar în 2000 democratul Mel Carnahan, din statul Missouri, l-a învins pe republicanul Josh Ashcraft în cursa pentru un fotoliu în Senatul SUA, deşi acest lucru s-a întâmplat la trei săptămâni după ce (primul) a murit într-un accident de avion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.