Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri Locale 2023 Moldova: Ce localități și-au ales primatul din primul tur de scrutin

Euronews
alegeri moldova

Primele rezultate finale prezentate de Comisia Electorală Centrală arată că în mai multe orașe mari din țară alegerile au fost câștigate din primul tur.

Datele preliminare arată că în orașul Briceni candidatul socialist Vitalii Gorodinschii este aproape de a câștiga primăria din primul tur, cu peste 80% din voturi. La Soroca, alegerile sunt câștigate, tot din primul tur de către reprezentanta PSRM, Lilia Pilipețchi, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

La Sîngerei a câștigat alegerile din primul tur Arcadie Covaliov, din partea PAS, cu peste 76% din voturi. La Criuleni, Mihail Sclifos din partea PSRM a câștigat alegerile din primul tur de scrutin, cu peste 70% din voturi.

La Ungheni va avea loc turul doi de scrutin între Dionisie Ternovschi, candidatul PAS (30%) și candidatul independent Vitalie Vrabie (25%). La Strășeni, cu peste 80% din voturi, candidata independentă Valentina Casian câștigă mandatul din primul tur de scrutin. La Ialoveni, Sergiu Armașu, reprezentantul PAS, câștigă scrutinul cu peste 70% din voturi. La Anenii Noi, alegerile sunt câștigate de Alexandr Mațarin de la PSRM, cu peste 75% din voturi.

La Rezina, Simion Tatarov de la Partidul Schimbării este favorit să câștige alegerile după primul tur de scrutin. La Leova, Alexandru Bujoreanu de la LOC câștigă alegerile cu peste 73%. La Cahul, tot din primul tur alegerile sunt câștigate de Nicolae Dandiș, actualul primar, cu peste 70% din voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.