Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri locale în Alba: Trei dosare penale întocmite şi şase amenzi aplicate de poliţişti

Politia Română
politia

Poliţiştii din Alba au intervenit duminică în opt situaţii în care au fost semnalate incidente legate de procesul de votare, în urma verificărilor fiind întocmite trei dosare penale şi aplicate şase sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.400 de lei, notează Agerpres.

De exemplu, poliţiştii din oraşul Baia de Arieş au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în faţa unui magazin din oraş, sunt persoane care consumă băuturi alcoolice. "Politiştii deplasaţi la fata locului au identificat trei bărbaţi, cu vârste între 46 şi 61 de ani, din Baia de Arieş, care consumau alcool. Atât faţă de aceştia, cât şi faţă de societatea comercială care a vândut băuturile alcoolice şi care se afla la o distanţă mai mică de 200 de metri faţă de secţia de votare nr. 118 Baia de Arieş a fost luată măsura sancţionării contravenţionale", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

De asemenea, poliţiştii din Sebeş s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la secţia de votare nr. 93, locţiitorul secţiei de votare, împreună cu doi membri, ar fi transportat urna specială fără a fi respectate prevederile legale, respectiv fără ca această activitate să fie efectuată "sub paza structurilor M.A.I". Cercetările continuă de către această subunitate de poliţie sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea regimului urnei de vot, prevăzută şi pedepsita de articolul 390 din Codul Penal.

La o secţie de votare din Alba Iulia s-a prezentat un bărbat, cetăţean italian, rezident în România, pentru a-şi exercita dreptul la vot. Acesta a prezentat cartea de rezidenţă, document de identitate a cărui valabilitate era expirată. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot.

"Activităţile pentru asigurarea exercitării dreptului la vot în condiţii de siguranţă continuă. Va fi verificat cu celeritate orice incident semnalat, iar în cazul în care vor fi constatate încălcări ale normelor legale, acestea vor fi sancţionate", au mai precizat reprezentanţii IPJ Alba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.