Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri locale - Partidul Socialist, victorie istorică în Portugalia

www.politicall.ro
Portugalia steag

Partidul Socialist (PS, centru-stânga), aflat la guvernare, este marele învingător al alegerilor locale desfăşurate duminică în Portugalia, prim-ministrul Antonio Costa proclamând 'cea mai mare victorie electorală din istoria' formaţiunii, transmite luni Xinhua, potrivit agerpres.ro

Scrutinul s-a încheiat însă cu un dezastru pentru Partidul Social-Democrat (PSD, centru-dreapta), de opoziţie, al cărui lider Pedro Passos a declarat că nu va demisiona imediat, dar ar putea să nu se prezinte la alegerile interne ale formaţiunii, în ianuarie. 

După numărarea voturilor în cele 308 de municipalităţi, cu excepţia a 13, PS a obţinut victoria în 153, depăşind deja rezultatul de la scrutinul precedent din 2013 (150). 

Social-democraţii au revendicat victoria în 76 de municipalităţi, mult sub cele 106 câştigate în alegerile locale din 2013. 

Socialiştii vor conduce în continuare Lisabona, unde primarul Fernando Medina a fost reales, iar candidata PSD, Teresa Leal Coelho, a obţinut doar locul al treilea, cel mai slab din istoria participării social-democraţilor în alegerile din capitală. 

La Porto, al doilea oraş al ţării, independentul Rui Moreira a fost votat pentru un nou mandat, candidatul PS, Manuel Pizarro, sosind al doilea, iar cel al PSD, Alvaro Almeida, al treilea. 

PS a câştigat primăriile din Beja, Almada şi Matosinhos, candidaţii săi fiind reconfirmaţi în funcţii la Sintra şi Gaia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.