Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri Locale - Tentativă de corupere a alegătorilor în comuna Baia din județul Tulcea

Inquam Photos/ Octav Ganea
alegeri locale 2020 vot

Poliţiştii tulceni au întocmit un dosar penal pentru tentativă la infracţiunea de corupere a alegătorilor, după ce au fost sesizaţi că un tulcean din comuna Baia ar oferi bani unor persoane pentru a le determina să voteze cu un anumit candidat la funcţia de primar, notează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea, Irina Manolache, a menţionat că până duminică, la ora 17,00, în comuna Baia s-au înregistrat cele mai multe sesizări privind eventuale tentative de fraudare din judeţ.

"Echipa operativă, constituită în scopul cercetării evenimentelor electorale, a identificat persoanele implicate şi a stabilit faptul că acestea nu ar fi dat curs solicitării, refuzând primirea sumelor respective", a declarat Irina Manolache.

Reprezentanta IPJ a precizat că din cele 16 sesizări înregistrate privind votul multiplu, trei au fost confirmate, patru nu s-au confirmat, iar nouă sunt în curs de verificare.

"În urma activităţilor desfăşurate, au fost întocmite opt dosare penale, cercetările fiind în curs de desfăşurare şi au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale. Cele opt dosare penale au fost întocmite pentru infracţiuni electorale, corupere alegători, neglijenţă în serviciu, abuz în serviciu, fals în declaraţii şi fraudă la vot", a mai informat Manolache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.