Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP știe de ce Macron ar putea pierde alegerile în fața lui Le Pen: S-a crezut mai șmecher decât era cazul. Își bat joc Putin și Lavrov de el”

prosport.ro
CTP Cristian Tudor Popescu

Duminică, 10 aprilie, este programat primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța. Emoțiile cresc pentru Emmanuel Macron, iar CTP crede că declinul din sondaje, din ultimele săptăâni, i se datorează exclusiv actualului președinte.

În opinia gazetarului, vizita lui Emmanuel Macron la Moscova a fost total ineficientă. Președintele Franței a fost mai degrabă umilit de către Vladimir Putin și Serghei Lavrov, susține jurnalistul.

„Președintele Macron a zbârcit-o, pur și simplu. Și din aroganță, pentru că nu e prost deloc. El e un intelectual autentic, dar aroganța din el l-a făcut să creadă că el va fi un soi de cel mai mare om politic al Europei, care va reuși să aranjeze lucrurile, să evite războiul. A ales să-și alimenteze alegerile din Franța prin politica externă. S-a dus la Putin, la masa de 6 metri.

A spus Putin ca l-a năucit ‘colegul Macron’ timp de 5-6 ore. ‘I-am spus ca nu are rost’. Americanii i-au spus că pierde vremea de pomană.

A spus Macron că dacă o face pe marele intercesor, prin farmecul lui personal… Dar își bat joc Putin și Lavrov de la bun început de el. Și-a pierdut avansul față de Marine Le Pen.

A greșit, trebuia să se axeze pe problemele interne, care nu sunt puține. A avut probleme cu ‘Vestele Galbene’. Nu a câștigat nimic cu asta (n.r. – vizita la Putin). A fost fără rost, din închipuire s-a crezut mai șmecher decât era cazul. Cu cine? Cu putin?!”, a declarat CTP, vineri, pentru Digi24, potrivit B1 TV.

Emmanuel Macron și Marine Le Pen ar fi urmăr la umăr în turul secund al alegerilor prezidențiale, potrivit celor mai recente sondaje. Candidatul de dreapta a bifat o ascensiune uriașă în sondaje, în ultimele săptămâni, deși anul trecut era cotată cu șansa a treia. Astfel, Le Pen ar obține 49%, iar Macron 51%. Pentru primul tur candidata care vrea FREXIT și ieșirea din NATO este cotată cu 23%, iar președitele în exercițiu cu 27%.

În 2017, Macron s-a impus detașat, cu 66% față de Le Pen, care a obținut doar 34%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.