Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri prezidențiale în Franța — Emmanuel Macron adoptă politica struțului: a evitat să participe la o dezbatere cu contracandidații săi

vestidinrusia.ro
Emmanuel Macron

Preşedintele francez candidat la un nou mandat, Emmanuel Macron, a refuzat marţi să participe la o dezbatere electorală cu contracandidaţii săi la postul France 2, invocând agenda încărcată, transmite agenţia EFE, informează Agerpres.

Este a doua oară când liderul de la Elysee refuză participarea la o astfel de dezbatere, stârnind critici din partea celorlalţi candidaţi.

El era aşteptat marţi seară pe platoul emisiunii 'Elysée 2022', alături de candidata dreptei Valérie Pécresse, socialista Anne Hidalgo, ziaristul conservator Eric Zemmour, ecologistul Yannick Jadot y şi troţkistul Philippe Poutou.

Echipa de campanie a lui Macron a propus ca în locul acestuia să vină la emisiune un reprezentant al partidului prezidenţial La Republique en Marche (LREM), de exemplu Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al guvernului, dar ceilalţi candidaţi şi postul France 2 s-au opus.

La dezbaterea televizată de săptămâna trecută la care Macron de asemenea a refuzat să participe au luat parte ceilalţi şase candidaţi, inclusiv Marine Le Pen, candidata extremei drepte şi dată în sondaje ca fiind cea mai probabilă adversară a actualului preşedinte în turul doi care va avea loc pe 24 aprilie, primul tur fiind programat duminică.

Emmanuel Macron rămâne favoritul scrutinului şi este cotat în ultimul sondaj al institutului Harris Interactive cu 51,5% din voturi în turul doi, faţă de 48,5% Marine Le Pen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.