Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri prezidenţiale în Ciprul de Nord: Candidatul susţinut de Turcia și președintele în funcție, în turul doi al alegerilor

cipru nord

Ciprioţii turci din nordul separatist al insulei votează duminică în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, informează dpa. Rezultatele urmează să fie anunţate la ora locală 20.00 (17.00 GMT).

Circa 200.000 de alegători vor desemna câştigătorul dintre preşedintele în exerciţiu Mustafa Akinci, independent, şi premierul Ersin Tatar, din partea Partidului Unităţii Naţionale. În primul tur, actualul şef al statului nerecunoscut internaţional a obţinut 29,8% din voturi, iar contracandidatul său 32.3%, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Avem dovada! Florian Coldea este profesor colaborator la SNSPA! Tot în cadrul instituției lucrează și soția sa

Akinci, independent, susţine reunificarea Ciprului. Conservatorul Tatar, susţinut oficial de preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, este adeptul unei soluţii cu două state cipriote.

Republica Cipru din sudul insulei, cu capitala la Nicosia, este membră a Uniunii Europene; Turcia este singura ţară care recunoaşte oficial ca stat Ciprul de Nord. Akinci l-a acuzat pe Erdogan că prin sprijinul acordat lui Tatar se amestecă în afacerile interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.