Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri prezidențiale în Turcia, după numărarea a 99% din voturi: Erdogan conduce detașat și îl întrece pe principalul contracandidat Kılıçdaroğlu

SETA
alegeri Turcia

Numărarea voturilor la alegerile prezidențiale din Turcia a ajuns la 99%! Recep Tayyip Erdogan, candidat din partea Alianței Populare, are 49,4%, în timp ce candidatul opoziției unite (Alianța Națională), Kemal Kılıçdaroğlu, are un procent de 45%. Al treilea candidat Sinan Ogan 5,2.

La numărarea a 50% din voturi situația arăta în felul următor: Recep Tayyip Erdoğan avea 52,00 % din voturi, iar Kemal Kılıçdaroğlu 42,1% din voturi. Al treilea candidat Sinan Ogan avea 5,3%

Preşedintele în exerciţiu Recep Tayyip Erdogan a declarat luni că este "în mod clar în frunte" la alegerile prezidenţiale, dar a spus că este gata să respecte un al doilea tur dacă va fi necesar, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Chiar dacă rezultatele nu sunt încă publicate, clar suntem în frunte", a afirmat Erdogan în faţa unei mulţimi de suporteri adunaţi în miezul nopţii (02:30 ora locală, 23:30 GMT) la Ankara."Respectăm aceste alegeri şi vom respecta următoarele alegeri", a asigurat el. "Nu ştim încă dacă alegerile s-au încheiat cu acest prim tur, dar dacă poporul ne va duce în turul doi, vom respecta acest lucru", a mai subliniat Erdogan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.