Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia califică drept `bizare` acuzațiile că ar fi în spatele căderii guvernului lui Mario Draghi din Italia

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Rusia a respins vineri acuzațiile "bizare" de interferență în alegerile din Italia, după ce Matteo Salvini, liderul partidului italian de extremă-dreapta Liga, a fost somat să explice contactele dintre ambasada rusă și anturajul său înainte de criza care a dus la căderea lui Mario Draghi, potrivit AFP.

"Este ciudat să constatăm că clasa politică și mass-media italiană (...) încep să se lase ghidate de actori externi, imitând cele mai proaste practici și modele de campanie electorală ale acestora" și recurgând la "mitul banal despre ingerința Moscovei în procesele electorale", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova.

Pentru Rusia, "Italia este o țară suverană care duce o politică internă și externă independentă", a subliniat ea într-o declarație pe Telegram.

Din acest motiv, "relațiile dintre Rusia și Italia au fost întotdeauna caracterizate de pragmatism, înțelegere și respect reciproc", a adăugat Zaharova.

Guvernul de uniune națională al lui Mario Draghi a căzut pe 14 iulie, când Lega, Forza Italia (de dreapta) și Mișcarea 5 Stele (populistă) au refuzat să participe la un vot de încredere în parlament.

Joi, cotidianul de centru-dreapta La Stampa din Torino a afirmat că un diplomat detașat la ambasada rusă s-a întâlnit la Roma, la sfârșitul lunii mai, cu un apropiat al lui Matteo Salvini pentru a discuta despre situația politică.

Întâlnirea a avut loc într-un moment în care Salvini a fost acuzat că a desfășurat o diplomație paralelă cu ambasada rusă, oficial pentru a lucra la un plan de pace între Moscova și Kiev, fără știrea guvernului italian.

Mulți politicieni i-au cerut explicații lui Salvini după dezvăluirile din La Stampa.

Legăturile lui Matteo Salvini cu Moscova au fost o sursă regulată de controverse, în special de la începutul ofensivei rusești în Ucraina, și ar putea să tragă în jos partidul său și aliații săi din Forza Italia și Fratelli d'Italia (extrema dreaptă) în campania legislativă din 25 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.