Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile anticipate din Macedonia, indecise. Criza politică ar putea continua

Cele două partide principale din Macedonia şi-au revendicat ambele victoria în alegerile parlamentare anticipate de duminică, încheiate cu un rezultat neclar, ceea ce face puţin probabilă crearea rapidă a unui guvern funcţional pentru a depăşi criza politică ce a paralizat această mică ţară balcanică, candidată la integrarea în UE, transmite luni DPA, conform agerpres.

Citeşte şi: BOMBĂ detonată în centrul Atenei

După ce aproape toate buletinele de vot fuseseră numărate luni dimineaţă, decalajul dintre cele două partide principale este prea mic pentru a putea vorbi de un învingător clar - VMRO naţionalist-conservator a obţinut 38% faţă de opoziţia social-democrată (SDSM), care a acumulat 36,7%.

"Cele două partide sunt mult prea aproape unul de altul" pentru a face o predicţie asupra repartiţiei mandatelor în viitorul parlament, remarcă observatorii de la organizaţia independentă de monitorizare a alegerilor MOST.

MOST plănuia o proiecţie asupra distribuirii mandatelor după încheierea votului, dar a trebuit să abandoneze această idee din cauza diferenţei prea mici dintre cele două formaţiuni.

Exista speranţa că alegerile vor pune capăt divergenţelor dintre VMRO şi SDSM, care au blocat avansarea Macedoniei spre UE, pe fondul acuzaţiilor reciproce de corupţie masivă, dar rezultatul scrutinului sugerează că această criză ar putea continua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.