Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile anticipate sunt inevitabile în Republica Moldova

vor moldova

Formarea unei aliante de guvernare proeuropene la Chisinau de catre actuala clasa politica este putin probabila, iar alegerile anticipate sunt inevitabile în Republica Moldova, considera o serie de analisti de la Chisinau, potrivit portalului IPN.

Sansele de a forma o coalitie proeuropeana de catre partidele din parlament s-au epuizat, a estimat Anatol Taranu, directorul Centrului de analiza si consultanta politica 'Politicon', într-o dezbatere ce a avut loc miercuri seara la postul de televiziune local 'TV 7'.

'Cred ca partidele ar trebui sa renunte la ideea resuscitarii unui cadavru si sa plece. Avem nevoie de partide cu adevarat proeuropene pentru depasirea crizei politice', a spus analistul, referindu-se, între altele, si la formatiunile care au format pâna acum Alianta pentru Integrare Europeana-3 - Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PD) si Partidul Liberal (PL).

În opinia analistului Oazu Nantoi, principalul vinovat de criza politica pe care o traverseaza în prezent Republica Moldova este PD, care urmareste reglari de conturi cu PLDM. 'Partidul Democrat nu doreste altceva decât distrugerea definitiva a PLDM, pentru ca aceasta formatiune sa nu mai ajunga niciodata la guvernare. În asemenea conditii este clara imposibilitatea formarii unei (noi) aliante de guvernare', a opinat el.

Spectrul alegerilor anticipate a fost invocat si de expertul Ion Terguta, în contextul în care PLDM a refuzat pâna acum sa participe la negocierile pentru crearea noii majoritati parlamentare si a noului guvern, considerându-se 'tradat' de PD, care a votat împreuna cu socialistii si comunistii din opozitie motiunea de cenzura ce a dus la caderea guvernului premierului liberal-democrat Valeriu Strelet.

'Politicienii nici nu doresc sa se întâlneasca si sa negocieze pentru ca îsi dau seama ca alegerile anticipate sunt inevitabile. Iar declaratiile despre conditii si acuzatii nu sunt altceva decât o pregatire pentru viitoarea campanie electorala', a apreciat el.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.