Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile din Ucraina - Scrutinul a fost competitiv și bine organizat, potrivit OSCE

Preparations for OSCE Ministerial Council in Sofia

Primul tur al scrutinului prezidențial din Ucraina, care s-a desfășurat duminică, a fost "competitiv" și "bine organizat", a comunicat Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care a trimis peste 50 de echipe de observatori pentru a monitoriza scrutinul, informează agenția Dpa potrivit mediafax.

"Alegătorii au avut o opțiuni multe și au ieșit în număr mare", a declarat coordonatorul special al OSCE, Ilkka Kanerva.

Organizația europeană a avut peste 50 de echipe de observatori în Ucraina, a declarat Doris Barnett, liderul delegației germane la Adunarea parlamentară a OSCE,

"Ziua alegerilor a fost bine administrată și fără tulburări", a adăugat Barnett.

Scrutinul s-a desfășurat în contextul unei situații de securitate complicate, votul neputând fi organizat în regiunea Crimeea, anexată de Rusia în 2014, și nici în zonele din estul Ucrainei controlate de rebelii proruși, a transmis OSCE.

Organizația a comunicat că au fost observate totuși unele deficiențe și nereguli, menționând acuzații privind utilizarea abuzivă a resurselor statului și cumpărare de voturi.

Ministerul de Interne de la Kiev a indicat că au fost raportate peste 1,600 de presupuse încălcări ale legislației electorale.

Actorul de comedie Vladimir Zelenski și actualul președinte de la Kiev, Petro Poroșenko, se poziţionează pe primele locuri după primul tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina, urmând să se confrunte în cel de-al doilea tur, programat pe 21 aprilie, indică rezultatele parțiale date publicității de autoritatea electorală de la Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.