Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile legislative din Polonia vor avea loc pe 15 octombrie

Warsaw Institute
alegeri polonia

Alegerile legislative în Polonia, o ţară pe care o conduce de opt ani partidul naţionalist populist Dreptate şi Justiţie (PiS), se vor desfăşura pe 15 octombrie, conform termenelor constitiţionale, a anunţat marţi preşedintele polonez

„Am decis ţinerea acestor alegeri pe 15 octombrie 2023", a declarat Andrzej Duda pe X, fostul  Twitter. Polonezii vor merge la urne să aleagă 460 de deputaţi şi 100 de senatori, relatează La Libre Belgique citat de Rador.

Potrivit sondajelor, PiS este în poziţia de a câştiga scrutinul a treia oară la rând, fără a avea totuşi majoritatea necesară pentru a guverna singur.

În recentele sondaje, naţionalist-populiştii sunt creditaţi cu circa 33% din intenţiile de vot, în faţa principalei formaţiuni de opoziţie centriste, Platforma Civică (PO), care beneficiază de sprijinul a 26 - 32% din alegători.

Partidul de extrema dreaptă naţionalist-libertarian şi anti-european Confederaţia este pe poziţia a treia cu circa 12% din voturi.

O coaliţie formată din partidul ţărănesc PSL şi partidul de centru-dreapta Polska 2050, ca şi stânga ar obţine fieare câte 10 şi 11% din voturi, potrivit studiilor realizate la final de iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.