Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis vor avea loc la începutul anului viitor

tenis

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, rămasă vacantă după demisia lui Ion Ţiriac din 26 iulie, vor avea loc la începutul anului viitor, a declarat preşedintele interimar al asociaţiei, George Cosac, potrivit agerpres.ro.

"Deocamdată eu sunt preşedinte interimar al federaţiei ales de Consiliul Director. Alegerile vor avea loc la începutul anului viitor. Vom vedea dacă eu voi candida, dar până la prima Adunare Generală mai este timp. Dacă vom avea aceeaşi subfinanţare, aceleaşi probleme cu Ministerul Tineretului şi Sportului, nu ştiu... Pentru că noi am avut anul acesta o finanţare aproximativ egală cu a federaţiilor neolimpice. Asta în condiţiile în care noi eram între cele patru federaţii cu medalii olimpice la Rio de Janeiro şi în condiţiile în care în 2019 am avut singura echipă de locurile 3-4 la Campionat Mondial din România... Ca să nu mai spunem de rezultatele Simonei Halep, ale celorlalte fete precum şi ale lui Horia Tecău în turneele profesioniste", a afirmat Cosac într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia turneului ITF Vitality Open Tour de la Curtea de Argeş.

"E clar că există o tendinţă de a băga la fund tenisul romanesc. Ştim cine are interesul acesta pentru că avem 50 de procese cu un anumit personaj (n.r. - reprezentantul clubului Pamira Sibiu, Marius Vecerdea). Sperăm că vom scăpa şi de aceste procese. Din păcate, el nu ne face nouă rău, el face rău copiilor şi părinţilor care investesc foarte mulţi bani în acest sport", a adăugat preşedintele interimar al FRT.

Fostul tenisman Ion Ţiriac a anunţat în cadrul Adunării Generală a Federaţiei Române de Tenis din 26 iulie că îşi dă demisia din funcţia de preşedinte, el precizând că FRT trebuie să se reorganizeze complet pentru ca tenisul să nu dispară precum gimnastica românească.

Ion Ţiriac a fost ales, la 19 iunie 2019, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, cu 32 de voturi obţinute la Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri a forului naţional. La momentul respectiv, el declara că va sta în această funcţie doar şase luni, perioadă în care va avea ca obiective schimbarea statutului FRT şi clarificarea situaţiei fondurilor financiare de la MTS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.