Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile prezidențiale din Paraguay, urmărite cu emoție în Taiwan

Operation World
Paraguay

Alegerile prezidențiale din Paraguay, programate pe 30 aprilie, au o miză foarte mare pentru politicienii de pe alt continent. Asta deoarece viitorul președinte al țării sud-americane va decide dacă țara sa va continua relațiile diplomatice cu Taiwan, notează Mediafax.

Cursă electorală strânsă din Paraguay este urmărită cu atenție de diplomați din întreaga lume. Pe 30 aprilie, cetățenii din Paraguay își vor alege următorul președinte. Ei au de ales între un candidat al partidului de guvernământ care se angajează să prelungească relațiile diplomatice cu Taiwanul, care durează de zeci de ani, și un lider al opoziției care promite relansarea economică prin strângerea legăturilor cu China.

De altfel, reprezentanții mediului economic din Paraguay doresc reluarea legăturilor cu China pentru a avea acces la piața chineză, în special pentru a exporta soia și carne de vită.

„Suntem o națiune producătoare de alimente care nu vinde către cel mai mare cumpărător de alimente din lume", a declarat pentru Reuters Pedro Galli, șeful Asociației rurale paraguayene (ARP). Organizația sa reprezintă aproximativ 3.000 de fermieri locali, potrivit Reuters.

Santiago Pena, candidatul partidului aflat la putere, a declarat că relațiile Paraguayului cu Taiwanul vor rămâne intacte dacă va câștiga la 30 aprilie.

În schimb, Paraguay va tăia legăturile diplomatice cu Taiwan și va deschide relațiile cu China dacă opoziția va câștiga alegerile, a anunțat Efrain Alegre, candidatul opoziției.

China consideră Taiwanul ca fiind una dintre provinciile sale, fără dreptul de a avea legături diplomatice cu alte state. De aceea, diplomații chinezi au pus presiune pe aliații Taiwanului aflați în special în America Latină și în Caraibe. Paraguay este unul dintre ultimii 13 parteneri ai Taiwanului din întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.