Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile prezidenţiale din Ucraina au fost libere şi paşnice potrivit OSCE

osce ucraina

Alegerile prezidenţiale din Ucraina au fost libere şi paşnice, a anunţat luni Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care a monitorizat în mod independent procesul de votare, transmite dpa potrivit Agerpres.

Scrutinul a fost ''competitiv, bine organizat şi s-a desfăşurat cu respectarea libertăţilor fundamentale'', a declarat coordonatorul special al OSCE, George Tsereteli, în faţa jurnaliştilor la Kiev.

''Ziua alegerilor a fost paşnică'', cu o prezenţă la vot de peste 60%, a spus el.

Tsereteli a evidenţiat că în estul Ucrainei un motiv de îngrijorare pentru alegători a fost conflictul din zonă, remarcând ''presiunea enormă din partea ocupaţiei străine''.

Canalele de televiziune au avut relatări părtinitoare despre candidaţi, iar capacitatea alegătorilor de a face o alegere informată a fost diminuată de campaniile de defăimare, a menţionat reprezentantul OSCE.

Actorul de comedie Volodimir Zelenski (41 de ani) a câştigat alegerile prezidenţiale în Ucraina cu un scor zdrobitor faţă de preşedintele aflat la final de mandat, Petro Poroşenko, promiţând să 'spargă sistemul' fără a se abate de la cursul prooccidental adoptat în 2014.

După procesarea a 98,49% din procesele verbale, Volodimir Zelenski a obţinut 73,17% din voturi, depăşindu-l net pe Petro Poroşenko, care a acumulat 24,51% din sufragii, conform datelor Comisiei Electorale Centrale de la Kiev, citată de agenţia de presă Ukrinform

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.