Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile regionale din Venezuela programate pentru 15 octombrie

Venezuela

Alegerile regionale din Venezuela, pentru care sunt chemate să voteze aproape 19 milioane de persoane, vor avea loc la 15 octombrie, a anunţat luni Consiliul naţional electoral (CNE), citat de AFP, scrie agerpres.ro

Campania pentru alegerea guvernatorilor celor 23 de state ale ţării se va desfăşura între 23 septembrie şi 12 octombrie, a precizat CNE într-un comunicat. 

Preşedintele venezuelan, Nicolas Maduro, a avertizat joi că guvernatorii care vor fi aleşi în cursul acestor regionale vor trebui "să se supună" Adunării Constituante, în caz contrar vor fi demişi. 

Criticată de o mare parte a comunităţii internaţionale, Constituanta a fost aleasă la sfârşitul lui iulie şi între timp a confiscat prerogativele Parlamentului, singura instituţie controlată de opoziţie. 

Opoziţia, care acuză CNE că serveşte guvernul preşedintelui Maduro, a refuzat să participe la alegerea membrilor Constituantei, denunţând o fraudă a puterii, dar a decis să prezinte candidaţi la alegerile regionale. 

Confruntată cu o profundă criză politică şi economică - odată cu prăbuşirea cursului ţiţeiului, principala sa bogăţie -, Venezuela a fost zguduită între aprilie şi iulie de un val de manifestaţii pentru a obţine plecare preşedintelui Maduro, care au făcut 125 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.