Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksandar Vucic face un pas înapoi în privința sancțiunilor la adresa Rusiei: Nu promit că nu o vom face

Agerpres - Reuters
Aleksandar Vucic

Președintele sârb Aleksandar Vucic a spus că nu poate jura că nu va impune sancțiuni anti-Rusia în viitor, notează agenția TASS.

"Nu promit că nu o vom face (vorbind despre impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei - TASS) și nu pot jura că ar fi iresponsabil, dar poziția noastră este atât de fermă încât nu am fost nevoiți să o facem până acum", a spus el la TV Happy joi.

Serbia s-a grăbit să decidă cu privire la poziția sa față de conflictul ucrainean la Consiliul de Securitate al țării, a menționat președintele. „Noi (Serbia – TASS) nu impunem sancțiuni împotriva Federației Ruse și am scris concluzia la Consiliul de Securitate al Serbiei, ne-am consultat [unii pe alții] pentru fiecare cuvânt, dar le-am scris eu însumi”, a adăugat el. „Am urmat fiecare cuvânt și am definit politica Serbiei, pentru care uneori plătim prețul”, a subliniat Vucic.

Adresându-se națiunii la scurt timp după lansarea operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina, Vucic a spus că, deși țara sa sprijină integritatea teritorială a Ucrainei, nu va impune sancțiuni Rusiei. El a anunțat, de asemenea, că țara sa va suspenda temporar toate exercițiile armatei și poliției cu parteneri străini. El a menționat că Serbia vede Rusia și Ucraina ca națiuni fraterne, regretă evoluțiile din Europa de Est și este gata să ofere asistență umanitară Kievului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.