Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksandar Vucic laudă reacția 'fermă' a lui Vladimir Putin la revolta trupelor Wagner

Tanjug
Aleksandar Vučić

Președintele sârb Aleksandar Vucic a lăudat "poziția fermă" a președintelui rus Vladimir Putin în ceea ce privește încetarea scurtei insurecții conduse de șeful Wagner, Evgheni Prigojin, conform Mediafax.

Deși a recunoscut că președintele belarus Alexandr Lukașenko a contribuit la rezolvarea problemei, președintele sârb a declarat într-un interviu acordat televiziunii Pink, o rețea privată sârbă, citat de CNN, că Putin a fost cel care "a dus lucrurile la bun sfârșit" și a descris acțiunile președintelui rus ca fiind "tăioase și decisive".

Vucic a criticat, de asemenea, acțiunile grupului Wagner ca fiind "o înjunghiere în spate” la adresa propriei țări și a spus că s-a făcut o greșeală prin faptul că Rusia a dat grupului "o putere enormă".

"Ei au spus că sunt oameni corupți în anumite locuri, ceea ce este în mare parte adevărat. Dar este acesta un motiv pentru a-ți înjunghia țara pe la spate, în cel mai dificil moment al ei? Bineînțeles că nu, dar ei au făcut-o oricum", a declarat duminică președintele sârb, referindu-se la grupul Wagner și la opozanții lui Putin.

"Ei au crezut că pot scăpa nepedepsiți. Au crezut că Putin nu va interveni, iar [Putin] personal, cu declarația sa și cu poziția sa fermă, a oprit acest lucru", a continuat Vucic.

"Putin are acum o sarcină foarte dificilă, și anume să crească motivația armatei și încrederea numărului mare de soldați Wagner dezamăgiți. Și nimic din toate acestea nu va fi ușor", a adăugat Vucic.

O criză majoră a zguduit sâmbătă fundamentele statului rus, în timp ce forțele loiale șefului mercenarilor Wagner, Prigojin, au mărșăluit spre Moscova. Apoi, Prigojin și-a anulat brusc înaintarea.

Potrivit serviciului de presă al președintelui belarus, decizia a fost luată în urma unei intervenții neașteptate a lui Lukașenko. În presupusul acord încheiat cu Prigojin, se presupune că șeful Wagner ar fi plecat în Belarus, iar luptătorii Wagner ar fi fost încorporați în structurile militare oficiale prin semnarea unor contracte cu Ministerul rus al Apărării.

Prigojin - despre care nu se știe unde se află - nu a comentat presupusul acord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.