Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksandr Lukaşenko a depus jurământul în al şaselea mandat de preşedinte al Belarusului în cadrul unei ceremonii secrete

newsweek
alexandr lukasenko

Aleksandr Lukaşenko, vizat de o contestare fără precedent în urma alegerilor prezidenţiale de la 9 august, a depus miercuri jurământul în al şaselea mandat de preşedinte al Belarusului - în cadrul unei ceremonii secrete -, dezvăluie agenţia belarusă de presă Belta, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Aleksandr Lukaşenko a depus jurământul în limba belarusă, după care a semnat actul de depunere a jurământului, iar apoi preşedinta Comisiei Electorale (...) i-a înmânat certificatul de preşedinte al Republicii Belarus”, scrie Belta.

Această ceremonie - prezentată de obicei ca un evemiment major în fosta republicăsovietică - nu a fost anunţată în prealabil.

Lukaşenko a fost reales la 9 august, însă opoziţia refuză să recunoască rezultatul acestor alegeri, pe care le consideră pătate de nereguli masive şi manifestează de atunci, cerând plecarea şefului statului, aflat la putere din 1994.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.