Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksandr Lukaşenko a închis frontiera cu Ucraina

FRANCE 24 English
Aleksandr Lukașenko

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ordonat vineri închiderea totală a frontierei cu Ucraina şi a anunţat destructurarea unor ''celule teroriste'' legate de Occident care intenţionau să realizeze o lovitură de stat în Belarus, informează Reuters şi AFP.

''O cantitate imensă de arme vine din Ucraina în Belarus. Iată de ce am ordonat forţelor de securitate a frontierei să închidă complet frontiera cu Ucraina'', a spus Lukaşenko.

Liderul de la Minsk a afirmat că autorităţile belaruse au destructurat ''celule teroriste latente'' legate de Germania, Ucraina, SUA, Polonia şi Lituania, celule pe care le-a acuzat că planificau să ''înlăture prin violenţă regimul'' din Belarus, relatează Agerpres.ro.

Disputa dintre Belarus şi Occident s-a intensificat recent după aterizarea forţată şi ilegală a unui zbor Ryanair la Minsk, în Belarus, la 23 mai 2021, fapt care a pus în pericol siguranţa aviaţiei, şi cu reţinerea de către autorităţile belaruse a jurnalistului Roman Protasevici şi a prietenei sale, Sofia Sapega.

La 21 iunie, Uniunea Europeană a impus măsuri restrictive împotriva a 78 de persoane din Belarus şi a opt entităţi. Această decizie a fost luată având în vedere escaladarea încălcărilor grave ale drepturilor omului în Belarus şi actele violente de represiune îndreptate împotriva societăţii civile, a opoziţiei democratice şi a jurnaliştilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.