Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksandr Lukaşenko, către Serghei Lavrov: 'Ucraina m-a surprins plăcut' (video)

belta.by
Aleksandr Lukasenko

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, i-a spus joi ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, la întâlnirea din Minsk, că Ucraina „îl surprinde plăcut” pentru că nu se angajează în provocări împotriva Belarusului deși „este împinsă în mod activ”.

„'Dumneavoastră ştiţi care sunt intenţiile vecinilor noştri din vest. Ei încearcă să folosească Ucraina și împotriva Belarusului. Dar ceea ce mă uimește și mă surprinde plăcut este că Ucraina nu dă curs provocărilor, deși este împinsă activ de vecinii noștri occidentali, știți și voi cine”, a spus Lukaşenko.

Anul trecut, preşedintele belarus acuza Polonia, Lituania și Ucraina că ar pregăti atacuri "teroriste" şi o "rebeliune militară" în Belarus.

"Antrenarea în Polonia, în Lituania şi în Ucraina a unor combatanţi, din care fac parte şi radicali belaruşi, pentru a comite acte de sabotaj, acte teroriste şi o rebeliune militară în ţară devine o ameninţare directă", afirma acesta. "Statele Unite şi Uniunea Europeană afirmă că îi vor legitima pe fugarii noştri ca forţă politică, prevăd să-şi consolideze serios sprijinul pentru elementele distructive şi să agraveze situaţia de la graniţa de vest (belarusă) pentru a deschide un al doilea front acolo", a adăugat Lukaşenko, potrivit declaraţiilor citate de serviciul de presă al preşedinţiei belaruse.

El a spus că i-a trimis un mesaj preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, îndemnându-l să nu atingă cu "labele sale murdare nici măcar un metru din teritoriul" belarus, potrivit AFP. "Dacă vreţi pace, pregătiţi-vă de război", a mai spus preşedintele Lukaşenko, afirmând totodată că "nu trebuie să existe război pe teritoriul Belarusului".

Aliat al Rusiei în conflictul acesteia cu Ucraina, Belarus a pus la dispoziţia armatei ruse teritoriul său pentru ofensiva împotriva statului vecin, dar armata belarusă nu a participat până acum la luptele de pe teritoriul ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.