Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksandr Lukaşenko joacă la cacealma? - Ce se întâmplă la frontiera dintre Belarus și Polonia

newsweek
alexandr lukasenko

Frontiera dintre Polonia şi Belarus a rămas deschisă vineri dimineaţa, după ce preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat că ţara sa trebuie să-şi închidă frontierele cu Polonia şi Lituania, a anunţat poliţia de frontieră poloneză, informează Reuters potrivit Agerpres.

"Frontiera este deschisă, nu vedem perturbări, nu există timpi de aşteptare şi nu avem semnale că frontiera se va închide", a spus un ofiţer al poliţiei de frontieră sub protecţia anonimatului, în condiţiile în care nu a fost autorizat să discute cu mass-media.

Lukaşenko, ce se confruntă cu săptămâni de proteste în urma unor alegeri prezidenţiale contestate, a declarat joi că Belarus trebuie să-şi închidă frontierele cu Polonia şi Lituania şi să întărească măsurile de control la frontiera cu Ucraina.

Citește și: Trebuie să purtăm măști și după pandemie? Avertismentul medicului șef al Statelor Unite: 'Trebuie să ne pregătim pentru o nouă normă'

La un forum al femeilor desfăşurat joi la Minsk, preşedintele belarus le-a transmis popoarelor din cele trei ţări vecine menţionate: "Opriţi politicienii fără minte, nu-i lăsaţi să declanşeze un război!"

Această declaraţie intervine în timp ce criza politică nu slăbeşte în fosta republică sovietică, confruntată cu o vastă mişcare de contestare populară după alegerile prezidenţiale din 9 august.

Respins de opoziţie, care evocă o consultare trucată, scrutinul a dus la reconfirmarea mandatului lui Aleksandr Lukaşenko aflat la putere din 1994.

Polonia şi Lituania au denunţat aceste alegeri, apreciindu-le drept fraudate, şi au primit mai mulţi opozanţi care au fugit de regimul de la Minsk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.