Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksandr Lukaşenko neagă implicarea armatei belaruse în invadarea Ucrainei

jurnaltv.md
Belarus Aleksandr Lukasenko

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a negat categoric vineri implicarea ţării sale în războiul împotriva Ucrainei, informează dpa.

"Armata Republicii Belarus nu a participat la operaţiunile speciale (ale Rusiei în Ucraina) şi nu intenţionează să participe. Nu este nevoie de aceasta", a spus Lukaşenko pentru mass-media de stat belaruse, folosind termenul folosit de Kremlin pentru invazie.

Potrivit lui Lukaşenko, Minskului nu i s-a cerut să participe la această "operaţiune militară". "Nu aveţi motive de îngrijorare", a afirmat preşedintele belarus.

Totodată, Lukaşenko a subliniat că frontierele Republicii Belarus cu Ucraina vor fi întărite. El a vorbit despre tentativele în curs de a atrage Belarus în conflict.

Aleksandr Lukaşenko, numit de unii "ultimul dictator al Europei", i-a permis preşedintelui rus Vladimir Putin să folosească ţara sa pentru a desfăşura trupe ruse ce participă acum la invazia asupra Ucrainei. Avioane, elicoptere şi rachete ruse au fost desfăşurate de pe teritoriul belarus.

Republica Belarus este de asemenea locul unde sunt organizate negocieri între delegaţiile rusă şi ucraineană.

Guvernul ucrainean de la Kiev a afirmat la un moment dat că trupe belaruse luptă de asemenea în Ucraina sau se pregătesc să lupte.

Oficial, Moscova îşi denumeşte invazia din Ucraina "o operaţiune militară specială", menită să "demilitarizeze" şi "denazifice" această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.