Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksandr Lukașenko se joacă cu focul! Polonia, țară NATO, acuză polițiștii de frontieră din Belarus că au atacat cu pietre

DW
granita Polonia Belarus migranti

Polițiștii de frontieră polonezi i-au acuzat pe polițiștii de frontieră din Belarus de atacuri asupra punctelor de frontieră, în timpul cărora patrulele ar fi aruncat cu pietre și au orbit cu lasere pentru a-i împiedica să rețină imigranți ilegali.

„Aseară, patrule poloneze au fost atacate de serviciile belaruse la punctele de frontieră Dubiche-Tserkevna și Cheremkha, cu o zi înainte - la punctul de frontieră Melnik. Au fost aruncate cu pietre în polonezi, patrulele au fost orbite de lasere. Cabina de securitate a fost avariată în seara asta”, a declarat serviciul de frontieră polonez pe Twitter. „La secția de frontieră Dubiche-Tserkevna, polițiștii de frontieră din Belarus au aruncat cu pietre în patrule, au avariat cabina de gardă (inclusiv spargerea geamurilor), încercând să împiedice reținerea străinilor (nouă cetățeni irakieni) care au tăiat gardul de sârmă ghimpată și au traversat ilegal frontieră”, au adăugat ei, relatează Interfax.

Poliția de frontieră poloneză a raportat, de asemenea, un alt record în ceea ce privește numărul de migranți ilegali care încearcă să treacă de la începutul anului granița belarusă-polonă. Luni numărul lor a fost de 134 de persoane.

La începutul lunii martie a acestui an, polițiștii de frontieră polonezi au remarcat agravarea situației cu migranții la granița cu Belarus, când a fost raportată o creștere a numărului de încercări de trecere forțată a frontierei și a numărului de migranți reținuți.

În 2021, 39,7 mii de persoane au încercat să treacă ilegal granița polono-belarusă, potrivit serviciului de frontieră polonez. De la începutul anului 2022, numărul de astfel de încercări a depășit 1,5 mii.

Din cauza crizei migrației din Lituania și Polonia, a fost introdusă stare de urgență la graniță în 2021, au început să ridice garduri de sârmă ghimpată, să consolideze securitatea frontierei pentru a opri fluxul de imigranți ilegali de pe teritoriul Belarusului.

Situația de la granița cu Belarus și Polonia s-a complicat pe 8 noiembrie 2021, când câteva mii de migranți din țările din Orientul Mijlociu care doreau să treacă în Uniunea Europeană s-au apropiat de graniță din partea belarusă. În Europa, migrația ilegală de pe teritoriul Belarusului a fost numită „agresiune hibridă a regimului din Belarus”.

Autoritățile din Belarus i-au plasat pe migranți în clădirea centrului de transport și logistică de frontieră și le-au asigurat șederea acolo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.