Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksandr Lukașenko spune că Belarusul 'va apăra Ucraina de polonezi'

Radu Pop
jurnaltv.md
Belarus Aleksandr Lukasenko

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, spune că țara sa va „proteja vestul Ucrainei” de Polonia pe care a acuzat-o că intenționează să anexeze regiunea, conform Nexta. Liderul belarus a adăugat că ar „sări în apărarea ucrainenilor, împreună cu rușii”, dacă i s-ar cere acest lucru.

„Nu putem permite polonezilor să ne înconjoare pe toți. Aceasta e o opțiune periculoasă. Am mai spus eu o dată – dacă ucrainenii ne vor cere nouă și rușilor să îi ajutăm să-și mențină integritatea, o vom face”, a spus Lukașenko .

El a afirmat că în spatele Poloniei stau americanii, care le oferă finanțare și armament și desfășoară forțe armate acestei țări pentru a „împărți” Ucraina.

„Noi vedem acest lucru. Prin urmare, trebuie să mențin forțele armate în alertă atât în vest, cât și în sud. Am desfășurat zece divizii de-a lungul frontierei pentru a sprijini polițiștii de frontieră, astfel încât nimeni nu va putea pătrunde în Belarus, așa cum se plănuia să o facă”, a mai spus Aleksandr Lukașenko.

Pe de altă parte, autorităţile din Polonia au finalizat circa 140 de kilometri din gardul antiimigraţie de la graniţa cu Belarus. Autorităţile poloneze încearcă să împiedice astfel o repetare a situaţiei de anul trecut, când graniţa de 418 kilometri cu Republica Belarus a fost luată cu asalt de mii de oameni, care ar fi fost "invitaţi" de autorităţile belaruse în ideea de a crea o criză.

Mulţi dintre acei oameni veneau din zone de război, iar dacă Polonia i-ar fi respins ar fi creat impresia că refuză intrarea unor persoane a căror viaţă este în pericol, notează dpa. Lucrările la gardul antiimigraţie ar urma să se încheie la sfârşitul lui iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.