Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksei Navalnîi, trimis a 8-a oară în carceră. De data asta pentru că nu purta geacă

Agerpres - Reuters
aleksei navalnîi

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, care ispășește pedeapsa la Penitenciarul nr. IK-6 din Rusia, a fost transferat din nou într-o celulă de carceră, scrie meduza.io, conform Rador.

Navalnîi a fost cel care a făcut acest anunț, în cadrul unei ședințe de judecată în dosarul cu privire la examinarea legalității înfiinţării sindicatului deținuților, pe care l-a creat chiar el.

''Onorată instanţă, de la primul nostru proces memorabil şi până în momentul de faţă, nu am ieșit din carceră. Și vă pot împărtăși o informație senzaţională, potrivit căreia, literalmente, cu 20 de minute în urmă, înainte de proces, am fost plasat din nou într-o celulă de carceră, pentru a opta oară, pentru 11 zile. Aceasta demonstrează extrem de bine situația [cu ceea ce se întâmplă] atunci când un condamnat încearcă să afle unde şi cum sunt cheltuiţi banii Serviciului Federal al Penitenciarelor, date despre corupția din Serviciul Federal al Penitenciarelor, despre diverse afaceri şi scheme comerciale", a declarat Navalnîi.

Motivul transferului la carceră a fost nerespectarea uniformei din închisoare, acesta nu purta geaca din închisoare.

Aleksei Navalnîi a fost trimis la carceră, pentru a opta oară, de la începutul lunii august şi până în momentul de faţă. El a petrecut acolo în total 73 de zile. La mijlocul lunii noiembrie, Navalnîi a fost transferat din celula unde se afla cu alţi deţinuţi din colonie la PKT (o celulă tip carceră, cu regim sever). În aceste celule, deținuții pot fi ținuți în izolare, în plus, le sunt impuse un număr mare de alte restricții, inclusiv interzicerea vizitelor lungi din partea rudelor.

Administrația penitenciarului poate ține un deţinut până la un an într-o celulă de tip PKT. Penitenciarul nr. IK-6 din regiunea Vladimir este o colonie cu regim sever. Mass-media a anunţat în repetate rânduri că aici folosesc în mod frecvent tortura împotriva deţinuţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.