Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alergiile de la puful de plop. AFLA cum se manifesta si cum le previi!

puf plop 1

In general insa, puful de plop provoaca alergii usoare, insa deranjante, care creeaza un disconfort continuu si enervat. 

Cum se manifesta alergiile de la puful de plop

O persoana alergica la puful de plop are in primul rand probleme de respiratie, mancarimi ale ochilor si ale nasului, lacrimeaza constant, stranuta si prezinta, in unele cazuri, stari de slabiciune. Netratate, aceste simpotome pot duce la probleme medicale si mai grave, precum astmul bronsic. 

Cum se reduc simptomele alergiilor la puful de plop

Potrivit medicilor, pentru a preveni alergiile de la puful de plop, trebuie sa aerisim in fiecare zi, iar dupa fiecare iesire in aer liber este esential dusul. De asemenea, medicii recomanda evitarea plimbarilor intre orele 09.00 si 10.00 in zonele in care sunt plopi, deoarece in acest interval cantitatile de puf din aer sunt mai mari. 

De asemenea este recomandata inchiderea ferestrelor autovehiculelor, utilizarea aerului conditionat si a filtrelor speciale, spalarea frecventa a fetei si dusul la sosirea acasa si evitarea uscarii hainelor in mediul exterior.

Cum se trateaza alergiile de la puful de plop

Ca prima metoda de prevenire a alergiilor sunt recomandate medicamentele antihistaminice, care au rolul de a bloca substantele pe care le produce corpul in cazul alergiilor. De asemenea, se pot folosi injectiile cu cortizon sau sprayurile nazale decongestionante. 

Pentru a elimina in totalitate alergiile la puful de plop, trebuie urmat un tratament indelungat sub atenta urmarire a unui specialist. Acesta se incepe de regula cu minim o luna inainte de aparitia pufului de plop si se continua aproximativ trei luni.  Aceasta durata mare a tratamentului se datoreaza faptului ca organismul trebuie obisnuit treptat cu doze slabe de alergen, pentru a se elimina in totalitate reactia. Preluare: ele.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.