Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alergolog: Puneți acest condiment în mașina de spălat și hainele vor fi ca noi

F. P.
Gadget Review
spalat rufe

În timp, orice articol de îmbrăcăminte își pierde din strălucirea culorilor și din moliciune. Producătorii moderni oferă un număr foarte mare de produse care ajută la păstrarea strălucirii culorilor timp de mulți ani. Dar dacă, din anumite motive, doriți să reduceți utilizarea chimicalelor, medicul alergolog rus Dr. Galina Fedorova sugerează să încercați remedii populare.

Truc de top pentru spălătorie

Cu această metodă de spălare, puteți folosi cel mai comun produs care nu provoacă alergii. Este necesar doar să turnați o lingură de piper negru în tamburul mașinii de spălat.

În aceste scopuri, folosiți piper măcinat, dar nu prea zdrobit. Textura aspră a piperului negru va acționa ca un scrub pe hainele dumneavoastră, scăpându-le de reziduurile de detergent care fac ca țesăturile să aibă un aspect decolorat. Spălați hainele doar în apă rece.

Un truc pentru spălarea rufelor colorate

Sarea de masă obișnuită va avea același efect asupra lenjeriei colorate. Adăugați câteva lingurițe înainte de spălare. Sarea va îndepărta excesul de detergent din țesătură, ceea ce o va ajuta să rămână strălucitoare și plăcută privirii mai mult timp.

Alte trucuri

Hainele și lenjeria de pat dezvoltă mirosuri în timp, deoarece bacteriile de pe pielea noastră se acumulează pe ele. Enzimele conținute în pudra de spălat descompun aceste bacterii. Dar detergenții ieftini nu fac întotdeauna față cu brio acestei sarcini.

Pentru a le crește eficiența, adăugați o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu la o încărcătură de rufe atunci când spălați. Și nu în recipientul de praf, ci în tambur - înainte de a pune lucruri în el.

Dacă aveți nevoie să scăpați de mirosuri persistente, cum ar fi transpirația de la subraț sau fumul de tutun, înmuiați hainele într-o soluție de bicarbonat de sodiu înainte de spălare. Adăugați o cană de bicarbonat de sodiu într-un bol cu apă caldă și lăsați hainele peste noapte. Apoi spălați-le ca de obicei.

Pentru a crește efectul clorului, folosiți următorul truc. În acest caz, bicarbonatul de sodiu este de ajutor, deoarece echilibrează pH-ul. Adăugați-l cu înălbitor în proporții egale înainte de spălare: sifonul - în tambur, înălbitorul - într-un compartiment special amenajat sau într-un rezervor de praf.

Ca urmare, veți avea nevoie de mai puțin înălbitor, economisind bani și reducând daunele aduse mediului.

Atunci când se spală în mod regulat în apă dură, țesătura devine mai grosieră, deoarece particulele de săruri metalice dizolvate se depun pe ea. Bicarbonatul de sodiu vă va ajuta să faceți față acestui lucru. Adăugați doar o jumătate de ceașcă atunci când vă clătiți hainele pentru a obține efectul de balsam de rufe.

De asemenea, spre deosebire de balsamurile de rufe cumpărate din magazine, care conțin parfumuri și substanțe dure, persoanele cu piele sensibilă și alergii pot folosi bicarbonat de sodiu la spălare. Acesta este potrivit și pentru hainele copiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.