Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ! ICCJ ARUNCĂ ÎN AER achitarea lui Ghiță - Ce se întâmplă cu dosarul său de corupție

judecatori

Un complet de cinci judecători de la instanţa supremă a stabilit, miercuri, definitiv, desființarea decizie prin care acesta a fost achitat de un complet de trei judecători de la aceeași instanță.

Acum dosarul său și al fostului edil al Ploieștiului va reveni la un nou complet de trei judecători și va fi judecat de la zero.

Decizia de miercuri a fost luată în majoritate, adică judecători aflați în minoritate ar fi vrut să  blocheze judecata apelurilor din dosar și să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu patru întrebări privind efectele motivării CCR privind specializarea completurilor de judecată.

Instanța a anunțat luni, că din oficiu dorește sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), dar a ascultat și varianta avocaților celor doi achitați, respectiv aceea de continuare a dezbaterilor și de trimitere a dosarului la un complet de trei judecători pentru reluare judecării.

Avocatul a susținut, luni, în fața judecătorilor că decizia CCR nu ar fi benefică pentru clientul său care a primit o soluție de achitare la prima instanță de judecată.

„Respingeți ca inadmisibilă această sesizare. Rolul CJUE nu e să ofere opinii pe chestiuni generale de drept. Rolul CJUE este acela de a oferi interpretări punctuale pe chestiuni unionale.

Articolul  patru din Directiva din 2017 privind spălarea banilor e validă în cauzele de spălare a banilor pentru că infracțiunile predicat se referă la infracțiuni ce pun în pericol interese ale Uniunii Europene”, a explicat apărătorul lui Ghiță.

În această cauză, a continuat avocatul, „infracțiunea de dare de mită către Bădescu nu pune în pericol interesele uniunii europene”0

„Transferul de bani nu are legătură cu uniunea europeană. Cred ca se pune de fapt în atenția CJUE o chestiune ce ține de însăși arhitectura dreptului intern al țării. Nu putem înlătura motivarea CCR care are valență națională prin sesizarea CJUE cu o normă nenumită”, a mai explicat avocatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.