Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă - Ambasada SUA la Beirut și Arabia Saudită le cer cetăţenilor lor să părăsească Libanul

sua steag

Ambasada SUA în Liban a îndemnat joi cetăţenii americani aflaţi în această ţară să-şi organizeze "plecarea cât mai rapid posibil, când sunt încă disponibile opţiuni comerciale" de transport, informează Reuters.Cetăţenilor americani ce aleg totuşi să nu părăsească Libanul ambasada le recomandă în acelaşi mesaj să-şi pregătească planuri pentru situaţii de urgenţă

Ambasada americană monitorizează îndeaproape situaţia de securitate din Liban, mai precizează misiunea diplomatică americană, care a anunţat marţi evacuarea personalului său neesenţial şi a familiilor personalului rămas la post la Beirut.

Anterior, Departamentul de Stat al SUA a emis o alertă de călătorie în care le-a cerut cetăţenilor americani să evite călătoriile în Liban din cauza "situaţiei de securitate impredictibile".

După atacurile grupării islamiste Hamas lansate pe 7 octombrie în comunităţile din sudul Israelului şi contraatacurile israeliene asupra Fâşiei Gaza, incidente periodice au avut loc la graniţa între Israel şi Liban, stârnind îngrijorări cu privire la o posibilă escaladare în sectorul de nord al frontierei israeliene. Armata israeliană (IDF) a anunţat joi că a atacat din nou poziţii ale mişcării proiraniene Hezbollah în Liban, fără să ofere alte detalii.

Arabia Saudită a lansat aseară un apel similar.

Arabia Saudită le-a cerut miercuri cetăţenilor săi să părăsească "imediat" Libanul, unde tensiunile cresc la graniţa cu Israelul, angajat din 7 octombrie într-un război cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas, relatează AFP.

Ambasada saudită din Beirut a afirmat că "urmăreşte îndeaproape evoluţia situaţiei" din sudul Libanului, unde cel puţin 18 persoane au fost ucise în schimburi de focuri între grupul Hezbollah pro-iranian şi militanţi palestinieni, pe de o parte, şi Israel, pe de altă parte.

Majoritatea victimelor sunt combatanţi, un jurnalist de la Reuters şi doi civili fiind de asemenea ucişi. Cel puţin trei persoane au fost ucise şi de partea israeliană.

Aceste tensiuni survin pe fondul conflictului declanşat de atacul sângeros lansat pe 7 octombrie de Hamas pe teritoriul israelian. Peste 1.400 de oameni au fost ucişi în Israel, majoritatea civili, în ziua atacului.

Israelul a ripostat bombardând Fâşia Gaza, aproape 3.500 de persoane fiind ucise, majoritatea civili, potrivit autorităţilor locale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.