Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - MASACRU la Kabul în urma mai multor explozii: Zeci de VICTIME - VIDEO

www.stirileprotv.ro
explozie Kabul

Cel puţin 20 oameni au fost ucişi şi 87 au fost răniţi în trei explozii produse sâmbătă la Kabul, la o ceremonie funerară pentru o victimă a ciocnirilor violente dintre poliţia afgană şi protestatari, produse cu o zi în urmă, au declarat o oficialitate din domeniul securităţii şi un martor ocular, citaţi de Reuters.

Citește și: Oficial SUA trage SEMNALUL de ALARMĂ: lovitură pentru Coreea de Nord

Agenţia de presă germană DPA menţionează că la funeralii erau prezente înalte oficialităţi, inclusiv premierul afgan Abdullah Abdullah şi ministrul de externe Salahuddin Rabbani. Abdullah a scris pe contul său de Twitter că este "bine sănătos". Şi şeful diplomaţiei afgane a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care anunţa că nu a avut de suferit. "Terorişti sălbatici au transformat ceremonia funerară a fratelui nostru martir Salem Izedyar într-un alt câmp al morţii", a scris Rabbani pe Facebook.

"Până acum nu ştim dacă exploziile au fost produse de atentatori sinucigaşi sau dispozitive explozive au fost amplasate din timp" pe traseul ceremoniei funerare, a declarat pentru DPA o oficialitate a poliţiei, sub rezerva anonimatului, conform Agerpres.

Citește și: Măsură FĂRĂ PRECEDENT luată de SUA: solicitare inedită pentru solicitanții de viză

Potrivit DPA, bărbatul ucis în protestele de vineri se numea Mohammad Salem Izedyar şi era fiul vicepreşedintelui Senatului afgan. Salem a fost ucis în timpul manifestaţiilor de vineri după ce poliţia a deschis focul mai întâi în aer, apoi în direcţia mulţimii care a umplut străzile Kabulului pentru a protesta faţă de atentatul de miercuri, unul dintre cele mai grave din ultimii 15 ani şi care s-a soldat cu 90 de morţi şi aproape 500 de răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.