Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ- Iohannis a SEMNAT! Lege IMPORTANTĂ, promulgată de preşedinte în această dimineaţă

klaus iohannis semneaza decrete

Președintele României,  Klaus Iohannis, a semnat joi, 22 martie, o nouă serie de decrete. Şeful statului a promulgat Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Citeşte şi: Dezvăluiri INCREDIBILE în Comisia SIPA: Un judecător A CONFIRMAT că s-au fotocopiat documente din arhivă

Legea are ca obiectiv reglementarea aspectelor legate de organizarea, funcționarea și activitatea organismelor de gestiune colectivă a drepturilor de autor și a drepturilor conexe, impunând o serie de reguli menite a asigura transparența activității acestora, precum și posibilitatea membrilor de a controla modul cum sunt colectate și repartizate sumele provenite din drepturi. Utilizarea operelor protejate prin drepturi de autor și drepturi conexe necesită acordarea de licențe de către diferiți titulari ai drepturilor de autor, aceștia având posibilitatea alegerii între gestiunea individuală sau colectivă a drepturilor deținute.

De asemenea, sunt introduse prevederi mai precise referitoare la drepturile autorilor și ale titularilor de drepturi, precum și obligativitatea ca aceste drepturi să fie introduse în statutele organismelor de gestiune colectivă, explicau reprezentanţii Guvernului la momentul emiterii modificărilor.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele a semnat şi un decret privind promulgarea Legii pentru ratificarea Convenţiei dintre România şi Bosnia şi Herţegovina pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Sarajevo la 6 decembrie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.