Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Agenţia Europeană pentru Medicamente anunță miercuri sau joi dacă AstraZeneca provoacă cheagurile de sânge

stiri.md
AstraZeneca vaccin

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat, marţi, că în 7 sau 8 aprilie va fi prezentat rezultatul evaluării sale cu privire la eventuala legătură între vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca şi cazurile rare de coagulare a sângelui la pacienţi imunizaţi cu acest ser, după ce au fost semnalate asemenea cazuri în mai multe ţări, transmit AFP şi Reuters, potrivit news.ro.

Comitetul de securitate al EMA va organiza o conferinţă de presă săptămâna aceasta pentru a informa publicul în legătură cu analiza cazurilor rare de coagulare a sângelui la persoanele care au fost vaccinate cu AstraZeneca împotriva COVID-19, a declarat marţi o purtătoare de cuvânt a agenţiei europene.

Anunţul survine la câteva ore după ce un reprezentant EMA a menţionat existenţa unei ''legături'' între vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboză observate după administrarea acestui vaccin, potrivit unui interviu publicat marţi în cotidianul italian Il Messaggero.

Citește și: DESCINDERI la o agenție de turism din Capitală: compania oferea TESTE FALSE de coronavirus clienților

Comitetul de securitate al EMA "nu a ajuns încă la o concluzie, iar analiza este în desfăşurare", a declarat agenţia cu sediul la Amsterdam, potrivit unui comunicat.

Marco Cavaleri, şeful strategiei de vaccinare din cadrul EMA, afirmase că ''este clar că există o legătură cu vaccinul''.

EMA a anunţat pe 18 martie că beneficiile vaccinului AstraZeneca continuă să depăşească riscurile şi că utilizarea acestuia rămâne sigură, după suspendarea vaccinărilor de către mai multe ţări. Agenţia a explicat, totuşi, că există o posibilă legătură cu cazuri rare de formare a unor cheaguri de sânge şi că va prezenta recomandări la şedinţa din această săptămână a comitetului său de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.