Un reputat doctor din ţara noastră trage un semnal de alarmă care ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi. Mâncarea din import duce la cancer. Frecvența cancerelor digestive a crescut în ultimii ani, odată cu înlocuirea alimentației tradiționale cu hrana modernă, specifică altor țări, spune profesorul Mircea Beuran, șeful Secție Chirurgie II din Spitalul Floreasca.
Citeşte şi: Reacţie dură a unei sportive din România: Vreţi medalii, dar ne trataţi ca pe niște sclavi
„Viața modernă a adus cu ea și schimbarea stilului alimentar. Dar organismul nu se obișnuiește peste noapte cu o nouă alimentație, mai condimentată, mai piperată, cu sosuri diverse sau altele, de aici și creșterea suferințelor digestive. Mai mult de o treime din cancerele din om sunt pe tubul digestiv. Vorbim de cancer de colon și rect, dar și de stomac, ficat, pancreas, esofag, adică toate segmentele tubului digestiv și anexele tubului digestiv – ficat și pancres”, spune Mircea Beuran, citat de agrointel.ro.
Citeşte şi: Ponta, un nou atac la tehnocrați: Incompetența ucide
Potrivit medicului, „tot ce mâncăm și bem introducem în acest tub digestiv, care probabil nu mai are componentele chimice necesare pentru ca arderile ce se produc în timpul metabolismului să poată fi evacuate fără elemente intermediare, care sunt nocive și care pot dezvolta boala oncologică.” Medicul a avertizat și că, deși „progresele în depistarea cancerului sunt tot mai vizibile”, România nu are un sistem de screening, ceea ce a dus la creșterea frecvenței cancerelor digestive.