Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Ana Birchall: 'Vă garantez că la nivelul Ministerului Justiţiei nu există niciun fel de do-to-list'

Guvern
birchall ana

La o zi după scandalul din CSM, ministrul Justiţiei, Ana Birchall, afirmă că nu există nicio foaie de parcurs primită de Ministerul Justiţiei din SUA.

"Dacă vă uitați la declarația mea de ieri am spus și citez, am înființez acest grup de lucru la nivelul ministerului Justiției pentru recomandările GRECO, MCV și ale Comisiei de la Veneția. Am prezentat aceste două concluzii preliminare. Mai așteptăm și punctul de vedere al CSM. Tocmai de aceea am spus că e o analiză preliminară cu concluzii preliminare. Deci pentru a fi condamnată că am transmis două concluzii preliminare e o solicitare interesantă", a declarat Ana Birchall, înaintea ședinței CEx PSD.

Ministrul Justiției a negat că ar exista o "foaie de parcurs" pe întărirea statului de drept din România, agreată cu procurorul general american.

"În ceea ce privește acest "to do list" despre care se tot vorbește, pe mine m-a deranjat ieri maniera necolegială și faptul că o solicitare venită pe 13 septembrie nu a fost inclusă pe ordinea de zi a ședinței. În schimb, pentru a înlătura orice speculație, vă garantez că la nivelul ministerului Justiției nu există niciun fel de "to do list", fie cu SUA, fie cu orice alt terț. Cred că după această declarație, pe care nu am vrut ieri să intru în detalii... Tocmai am spus că nu există un "to do list". În calitate de vicepremier pentru parteneriate strategice, vă asigur că am promovat interesul României și parteneriatul cu SUA este, din punctul meu de vedere, cel mai important parteneriat al României. E un dialog absolut normal între ministerul Justiției și Depatamentul de Justiție al SUA în vederea pregătirii unei vizite la care am fost invitată", a mai spus Birchall.

În cadrul şedinţei CSM de marţi, 17 septembrie, Ana Birchall a refuzat să răspundă fără echivoc dacă a primit sau nu o foaie de parcurs din partea Guvernului SUA.

Declarația cu privire la această foaie de parcurs a fost făcută de către Ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland, în cadrul unei conferințe de presă la București, pe data de 5 septembrie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.