Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTA. Atentat sinucigas pe un un aeroport international: cinci morti si 18 raniti

breaking

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi cel puţin 18 au fost rănite într-un atentat sinucigaş cu maşină capcană care a avut loc luni pe un drum de acces către aeroportul din Kabul, au anunţat autorităţile afgane, informează AFP şi TASS.

'Cinci persoane au fost ucise în acest atentat sinucigaş', a declarat, pentru AFP, Fraidoun Obaidi, şeful poliţiei judiciare din Kabul, cu referire la acest nou atac, care a fost revendicat de talibani.

Potrivit lui Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al insurgenţilor islamişti, atacul a vizat 'două vehicule ce aparţineau trupelor străine'.

Soldaţii NATO, dar mai ales poliţia şi armata afgane sunt ţintele predilecte ale talibanilor, după înlăturarea de la putere a regimului lor, în 2001, însă civilii sunt primele victime ale acestor violenţe.

Explozia a avut loc luni dimineaţă, în jurul orei 08.00 GMT, pe un drum adesea aglomerat care duce spre aeroport, accesul către el fiind adesea filtrat de mai multe baraje prin care pasagerii trebuie să treacă pentru a ajunge la terminale.

Atacul de luni a survenit 'la primul baraj care duce spre aeroport', a declarat Sayed Gul Agha Rouhani, şeful-adjunct al poliţiei de la Kabul.

Potrivit unui responsabil al aeroportului internaţional din Kabul, toate zborurile au fost suspendate 'în următoarele ore'. La rândul ei, autoritatea pakistaneză de aviaţie civilă a anunţat că zborurile prevăzute între Kabul şi Pakistanul vecin sunt suspendate din cauza acestui atac.

Potrivit misiunii ONU în această ţară (Unama), 1.592 de civili au fost ucişi şi 3.329 au fost răniţi în primele şase luni ale anului în atacuri violente.

Insurgenţii talibani se află la originea unei serii de atacuri care au avut loc săptămâna trecută la Kabul şi în care au murit 51 de oameni.

Acesta este primul val de atentate de anvergură după desemnarea noului lider al talibanilor, mollahul Akhtar Mansour, care l-a înlocuit pe defunctul mollah Omar.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.