Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE: Au fost încheiate căutările demarate în urma primirii apelului 112

Ultima Ora breaking news

UPDATE: Autorităţile au decis încheierea, după aproape trei ore de verificări în teren, a căutărilor unei aeronave, după ce un localnic din comuna Prisecani a apelat, joi seara, la 112 pentru a semnala că a văzut un avion care s-ar fi putut prăbuşi în zonă.

La trei ore de la primirea apelului prin Sistemul Unic de Urgenţă 112 şi de la declanşarea codului roşu de intervenţie, reprezentanţii ISU şi ai celelorlalte forţe de intervenţie au decis îşi retragă echipajele în dispozitiv.

"Începând cu ora 1,52 încetează aplicarea planului roşu. Forţele se retrag. Nu s-a confirmat informaţia primită la serviciul 112 în legătură cu prăbuşirea avionului. Instituţiile cu atribuţii în controlul zborurilor nu au semnalat dispariţia vreunui aparat de zbor", a declarat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

La rândul său, prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi a declarat că în zonă va rămâne un echipaj medical.

"Rămânem în zonă cu o parte din cadrele medicale, bineînţeles, cu acordul ISU. Cele mai multe echipaje medicale îşi vor relua activitatea obişnuită. Reluarea căutărilor este sarcina ISU. Dacă vom avea vreun eveniment medical, vom continua să intervenim", a declarat Diana Cimpoeşu.

Stirea initiala:

La nivelul județului Iași a fost activat, joi seara, planul roșu de intervenție în urma unui apel primit la 112 de la cetățean care a semnalat că a văzut un avion cu flăcări la motoare care s-ar fi putut prăbuși în zona localităților Prisecani și Osoi, mai multe echipaje de intervenție fiind trimise acolo, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul județului Iași, Marian Șerbescu.

UPDATE: Poliţiştii l-au identificat pe bărbatul din localitatea ieşeană Prisecani care a sunat joi seara la serviciul 112 pentru a anunţa că a văzut un avion în timp ce se prăbuşea, echipele de intervenţie efectuând căutări în arealul indicat de acesta.

UPDATE Reprezentanţii Aeroportului Iaşi nu au informaţii despre prăbuşirea unei aeronave. Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional Iași, Elena Troia, a declarat, pentru AGERPRES, că informațiile deținute în prezent nu confirmă că ar fi avut loc un accident aviatic în zonă.

"Nu avem informații despre un posibil accident în care să fie implicat vreun avion care să execute curse la/către Aeroportul Iași", a declarat, pentru AGERPRES, Elena Troia, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional Iași.

UPDATE Surse din MAI și Ministerul Transporturilor au confirmat, pentru STIRIPESURSE.RO, existența apelului la 112, dar se pare că nu ar fi vorba despre un avion prăbușit. Totuși, dacă ar fi un aparat de zbor care ar fi picat, acesta ar putea fi un avion de mici dimensiuni sau un deltaplan ce ar face contrabandă cu țigări la graniță. Oficial, toate aparatele de zbor programate pe zona de est a țării au decolat și aterizat conform planurilor de zbor.

Stirea initiala:

La nivelul județului Iași a fost activat, joi seara, planul roșu de intervenție în urma unui apel primit la 112 de la cetățean care a semnalat că a văzut un avion cu flăcări la motoare care s-ar fi putut prăbuși în zona localităților Prisecani și Osoi, mai multe echipaje de intervenție fiind trimise acolo, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul județului Iași, Marian Șerbescu.

Prefectul a menționat că semnalarea primită nu a fost confirmată deocamdată, echipele trimise în teren urmând să verifice situația.

Citește și: Mesaj tranșant al președintelui Iohannis în privința Guvernului Tudose

"Este un apel primit la ora 22,45. Cetățeanul spunea că e în zona Prisecani — Osoi. Acum verificăm dacă se confirmă. Obligatoriu, de la preluarea acestui anunț am intrat sub cod roșu", a menționat prefectul Marian Șerbescu.

Mai multe echipaje ale ISU, Ambulanță, SMURD, și IPJ au plecat spre cele două localități, a mai indicat sursa citată.

Citește și: BOMBĂ! Cine sunt bugetarii care vor primi SALARII de până la 10.000 de euro pe lună .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.