Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Bogdan Pîrlog a cerut recuzarea unor membri din comisia de concurs CSM pentru șefia Secției de anchetă

Inquam Photos/ Octav Ganea
Bogdan Pirlog

Procurorul Bogdan Pîrlog, candidat pentru șefia Secției de anchetare a magistraților, a precizat pentru MEDIAFAX că a formulat o cerere de recuzare a unor membri CSM care fac parte din comisia de concurs, între care și pe președintele Consiliului, Lia Savonea.

Citește și: Veste de ULTIMĂ ORĂ despre Mihai Constantinescu - Ce au descoperit medicii în corpul artistului

Procurorul Bogdan Pîrlog nu s-a prezentat, marți, la sediul CSM pentru a susține, în fața comisiei de concurs din CSM, interviul pentru funcția de șef al Secției, deoarece așteaptă un răspuns privind recuzarea unor membri. Procurorul a precizat, pentru MEDIAFAX, că a cerut recuzarea Liei Savonea (președinte CSM), Simona Marcu și Nicoleta Țînț.

Adina Florea, Sorin Iasinovschi și Bogdan Pîrlog sunt cei trei candidați pentru funcția de procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Aceștia sunt programați pentru a susține, marți, interviurile în fața unei comisii formate din membrii CSM.

Inițial, Pîrlog a fost respins deoarece nu ar fi avut 18 ani vechime, însă acesta a formulat contestație. Plenul CSM a decis admiterea contestației procurorului Bogdan Pîrlog.

Interviurile au loc în contextul în care funcția de procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a devenit vacantă după ce Gheorghe Stan a demisionat pentru a prelua postul de judecător al Curții Constituționale Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.