Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Bărbat de 47 de ani, mort după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca: Precizările CNCAV despre caz

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccin astrazeneca

DSP Gorj a făcut verificări după ce un bărbat de 47 de ani a făcut infarct a doua zi după ce a fost vaccinat şi nu a putut fisalvat. CNCAV precizează că, pe durata triajului epidemiologic, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate, iar după administrarea vaccinului nu a prezentat modificări ale stării de sănătate.

”În urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii privind decesul unui bărbat, de 47 de ani, din Târgu Jiu, judeţul Gorj, cu istoric de vaccinare recentă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj s-a autozesizat şi a derulat verificări pentru documentarea situaţiei în cauză. Potrivit datelor transmise, astăzi, 4 martie a.c., către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în cursul zilei de 28 februarie a.c., persoana respectivă s-a prezentat la un centru de vaccinare din Bumbeşti-Jiu, unde i s-a administrat prima doză de ser produs de compania Oxford/AstraZeneca”, a transmis, joi, CNCAV.

Citește și: Numire dubioasă făcută de USR în funcția de subprefect al județului Alba: Fost șef de post de poliție cu diplomă de la o ‘universitate’ desființată

Sursa citată a precizat că, în urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spaţiul de supraveghere postvaccinală timp de 15 minute, fără a prezenta modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

”A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situaţie care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanţă. Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanţă, cât şi în unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleaşi zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului”, a mai transmis CNCAV.

Citește și: Cristoiu: ‘Respingerea dosarului 10 august convine tuturor celor care conduc România de azi. Dacă jandarmii din noul regim n-ar fi duri, demonstrații ar putea da năvală în Guvernul Cîțu’

Specialiştii au precizat că investigaţiile medicale efectuate în cadrul Secţiei Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidenţiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.