Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Boris Johnson le cere parlamentarilor să nu susțină o altă amânare inutilă a Brexitului - VIDEO

Boris Johnson

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, a declarat luni că nu dorește organizarea de alegeri generale și a îndemnat parlamentarii să nu susțină „o altă amânare inutilă” a ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează BBC.

El a insistat că 'nu există nicio circumstanţă în care va cere UE o amânare a Brexitului'. 'Ieşim la 31 octombrie, fără niciun dubiu', a subliniat Johnson, informează agerpres.ro.

Citește și: Gabriela Firea face un anunț important! Proiectul care vizează vinietele se schimbă-Cine va plăti

'Şansele de a încheia un acord au crescut în ultimele trei săptămâni', a explicat Boris Johnson, încercând să-i convingă pe parlamentarii conservatori ca, la reunirea legislativului marţi, să nu voteze alături de opoziţie pentru a bloca Brexitul. 'Cred că vom obţine un acord la summitul (UE) din octombrie', a afirmat el.

'Eu nu vreau alegeri, voi nu vreţi alegeri', a spus Johnson.

Citește și: Rareș Bogdan, replică dură pentru Codrin Ștefănescu: ‘Nefericiților, acest popor a plătit cu sânge dreptul de a spune NU, de a spune JOS’

„Dacă fac acest lucru, vor tăia picioarele de sub poziția Marii Britanii și vor face orice negocieri viitoare absolut imposibile”, a declarat prim-ministrul britanic.

Boris Johnson a sugerat că ar putea cere alegeri generale, care ar urma să fie organizate în data de 14 octombrie, dacă parlamentarii blochează opțiunea unui Brexit fără acord săptămâna aceasta în Parlament.

Citește și: Ludovic Orban reacționează după declarațiile premierului: Trebuie să plece de la Palatul Victoria

Parlamentari care se opun planurilor lui Johnson vor să introducă un proiect de lege care să-l oblige pe şeful guvernului să ceară o nouă amânare a Brexitului până la 31 ianuarie 2020.

Textul îi cere lui Johnson să solicite Uniunii Europene să amâne Brexitul dacă, până la 19 octombrie, premierul nu a reuşit să obţină un nou acord cu UE sau nu a primit aprobarea parlamentului pentru o retragere fără acord.

Citește și: Gabriela Firea face un anunț important! Proiectul care vizează vinietele se schimbă-Cine va plăti

'Scopul Legii este să asigure că Regatul Unit nu părăseşte Uniunea Europeană la 31 octombrie fără un acord, dacă parlamentul nu consimte', a scris parlamentarul Hilary Benn pe Twitter, unul din autorii proiectului prezentat pe reţeaua socială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.