Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Candidata Franţei pentru Comisia Europeană a fost RESPINSĂ de Parlamentul European

Sylvie Goulard

Sylvie Goulard, candidată din partea Franţei pentru un post de comisar european, a fost respinsă joi de europarlamentari, cu 29 de voturi pentru şi 82 de voturi împotrivă.

Goulard, nominalizată de preşedintele francez Emmanuel Macron, urma să primească în viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen portofoliul pieţei interne, care include economia digitală, politica industrială a Uniunii Europene şi noul directorat pentru industria de apărare şi spaţială.

Ea a fost audiată joi a doua oară de comisiile Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorilor (IMCO) şi Industrie, Cercetare şi Energie (ITRE), după ce la audierea din 2 octombrie nu a primit aviz favorabil.

Candidatura sa fost contestată din cauza investigaţiilor aflate în desfăşurarea împotriva ei de justiţia franceză şi de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) într-un dosar de angajări fictive la cabinetul ei de eurodeputat.

Lui Sylvie Goulard i se reproşează şi activitatea pe care a desfăşurat-o timp de trei ani pentru un think-tank american, Institutul Berggruen, de la care a încasat peste 10.000 de euro pe lună în timp ce era de asemenea eurodeputat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.